joi, 16 decembrie 2021

Living modern – 5 idei practice de amenajare


 

Sunt atât de multe elemente pe care poți să le iei în calcul la amenajarea unui living modern! De la mobilier la tapet, de la culori la tablouri, de la decorațiuni la lumini.

Apoi, contează foarte mult și ce stil modern adopți, dacă te axezi pe liniile simple și clare ori pe culori neutru, pe un decor simplist și suprafețe plane ori iei în calcul o definire clară a spațiului din forme, lumini și umbre.

Oricum ar fi, dacă te apuci singur de experimente, nu strică să-ți pui la bătaie creativitatea, căci până la urmă și tu te vei bucura de spațiul obținut, nu doar oaspeții.

Dacă spațiul îți permite, poți jongla cu variații de mobilier complementar, cu decorațiuni de legare a unor elemente.

O foarte bună idee pentru nonconformiști este folosirea contrastelor pentru un plus de dramatism. O astfel de abordare vă transformă livingul într-unul elegant, sofisticat și plin de stil.

Mai jos îți sunt prezentate 5 exemple de amenajări ale unui living modern, care îți pot fi de mare folos.

Amenajarea deschisă a unui living luxos

Cum să amenajezi un living cu bucătărie într-un stil modern? Un living modern se deschide din ce în ce mai des către alte încăperi. O cameră deschisă oferă un efect decorativ interesant și, în același timp, se dovedește a fi foarte practică.

Designul interior este combinat coerent între zona de bucătărie și sala de mese. Sufrageria deschisă din casă poate fi dotată cu o masă alungită și un număr adecvat de scaune ușoare care reflectă stilul decorativ principal. Zona de bucătărie trebuie dotată cu mobilier de bucătărie elegant și o insulă care îți va permite să pregătești comod mesele. 

Decorarea unui living mare

Ideea numărul doi este amenajarea unui living cu bucătărie și sufragerie. Trebuie să asiguri o iluminare eficientă, care conferă camerelor un caracter modern. Amintește-ți că un living deschis ar trebui să aibă cel puțin două surse de iluminat deasupra capului. 

Designul minimalist al livingului va sublinia în plus caracterul modern al acesteia. Uneori sunt suficiente scaune elegante și o masă în zona de luat masa și o canapea confortabilă cu măsuță de cafea în zona de relaxare. 

Decor urban living

Amenajarea unei camere de zi se poate potrivi cu stilul unui oraș mare.  Zona de odihnă poate fi formată din două canapele decorative și o măsuță de cafea. Pe peretele opus se poate amplasa un televizor suspendat. 

Când treci în revistă design-urile moderne ale camerelor de zi, acordă atenție iluminării cu lumină naturală. 

Amenajarea barocă a sufrageriei

O sufragerie nu trebuie să se refere neapărat la tendințele moderne de amenajare. Designul baroc al camerelor de zi se bazează pe mobilier stilizat. Canapelele bogat decorate, o măsuță cu picioare sculptate și fotoliile elegante constituie un interior destul de neobișnuit pentru camera de zi.  Dar sunt piese de mobilier practice și eficiente care pun în valoare stilul baroc al compoziției.

Livingul din casa cu șemineu îți oferă posibilitatea de a te relaxa în condiții foarte confortabile. Direct lângă șemineu merită să amplasezi un fotoliu puf suplimentar care să îți asigure o relaxare plăcută.

Living modern la mansardă

Living-ul nu trebuie să fie situat doar la etajul inferior al clădirii. Modelele interesante ale camerelor de zi pot fi amenajate și la mansardă. Un șemineu poate deveni principalul decor al întregii camere. 

Designul interior poate fi completat de o canapea confortabilă, lungă și un fotoliu modern, situat pe cealaltă parte a camerei. În mijloc poate fi o măsuță de cafea ușoară. Folosește culori strălucitoare, pentru ca interiorul livingului să fie mărit optic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fii in trend cu imprimeuri din filmele tale preferate

     Oricand iti doresti sa dai un refresh la garderoba ta dar nu stii cum sa introduci schimbarea in asa fel incat sa nu contrasteze prea m...