joi, 7 octombrie 2021

Ce sunt anvelopele de vară și până când trebuie folosite?

Anvelopele de vară fac parte din echipamentul original al producătorilor auto și sunt destinate pentru a fi folosite pe vreme caldă. Deci, este foarte probabil să dețineți un set. Dar cum funcționează anvelopele de vară?

Ca toate tipurile de anvelope, anvelopele de vară sunt o combinație ideală între design și utilitate maximă. Aceste lucruri fac și diferența între anvelopele de vară, cele all seasons și anvelopele de iarnă. Dar de ce ar trebui să folosiți anvelope de vară?

Când folosim anvelope de vară?

De regulă, anvelopele de vară sunt sensibile atunci când temperaturile în timpul în care conduceți rămân peste 7°C. Dacă dețineți deja anvelope de iarnă pentru temperaturi sub 7°C, atunci este mai bine să cumpărați anvelope de vară. Un set de anvelope pentru toate anotimpurile costă mai mult decât un set de anvelope de vară. Există, de asemenea, avantaje, altele decât cele financiare, în utilizarea anvelopelor de vară.



Funcția și aspectul anvelopelor de vară

Când comparați anvelopele de iarnă cu cele de vară, veți observa diferența de aspect. Anvelopele de vară au spațiile de rulare mult mai mari. Acest lucru mărește cantitatea de cauciuc care este în contact cu drumul, iar rezultatul este o manevrabilitate mai bună, stabilitate la frânare și o capacitate de  păstra o distanță de frânare mai mică.

O altă diferență între anvelopele de iarnă și de vară este adâncimea benzii de rulare. Anvelopele de vară au de obicei o adâncime mai mică a benzii de rulare în comparație cu anvelopele de iarnă. De ce? Pentru că nu au nevoie de aceeași aderență pe șosea ca anvelopele de iarnă când circulă pe zăpadă. La rândul lor, anvelopele de vară sunt mult mai stabile la viteze mai mari. Aceasta înseamnă că își mențin forma mai bine și motivul pentru care anvelopele de vară pot circula cu o viteză mai mare decât anvelopele de iarnă.

Principalul avantaj al anvelopelor de vară este manevrabilitatea optimizată a acestora atât pe teren umed, cât și pe cel uscat. Acest lucru se datorează parțial barelor de rulare special concepute pentru anvelope. Acestea vă oferă o aderență mai bună pe lungime și lateral, ceea ce este benefic pentru minimizarea acvaplanării.

Din ce sunt făcute anvelopele de vară?

Compoziția anvelopelor de vară maximizează siguranța și confortul la conducere în lunile calde. Căldura înmoaie întotdeauna compușii din cauciuc. Compușii anvelopelor de vară sunt mai duri decât alți tipuri de anvelope. Acestea asigură o bună manipulare la temperaturi în creștere și pe teren umed, dar ar trebui să rămână suficient de moi pentru a menține confortul la volan. Pentru tine, ca șofer, asta înseamnă mai puțină coroziune a anvelopelor și o eficiență mai bună a combustibilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce trebuie să știți despre încălzirea prin pardoseală

Explorarea noastră a încălzirii electrice prin pardoseală și a funcționalității sale interioare continuă și astăzi. De asemenea, vă vom ofer...